Informatiebijeenkomst ‘Ik Leer Leren’ van gecertificeerde studiecoachtest

August 2, 2016

Op 22 Augustus wordt door doc Huiswerkinstituut een informatiebijeenkomst voor ouders gehouden over de ‘Ik leer leren’ workshop van een erkende StudieCoach. Met deze workshop ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De workshop biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel: kinderen leren hoe te leren.

De hulpvragen van ouders van kinderen en jongeren die zich aanmelden voor de workshop zijn vaak als volgt:
“Er komt niet uit wat er in zit…”
“Mijn kind heeft een concentratieprobleem.”
“Mijn kind heeft faalangst.”
“Thuis lukt het wel, maar op school is alles vergeten.”

De workshop is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.
De ‘Ik Leer Leren’ workshop wordt gegeven in groepjes van maximaal 10 kinderen en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik Leer Leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker. De laatste bijeenkomst is een ‘terugkomdag’ waarop ervaringen worden uitgewisseld over hoe het geleerde daadwerkelijk in de praktijk is gebracht.

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de ‘Ik leer leren’ workshop kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat ‘Ik leer leren’ over HOE te leren. Tevens helpt deze workshop naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren. Daarmee is deze workshop uniek in zijn soort. Al tijdens de workshop halen kinderen hogere cijfers en leren ze efficiënter en effectiever.

De ‘Ik Leer Leren’ workshop is ontwikkeld door Centrum Tea Adema, een gerenommeerd Nederlands instituut voor kinder- en opvoedcoaching. Sinds 2013 wordt de training in Nederland en België gegeven en het werkt! De training is ontstaan door het bundelen van de ervaringen van ruim 10 jaar coachen van kinderen met moeilijkheden op het gebied van leren leren. De training wordt gegeven door speciaal opgeleide en gecertificeerde trainers die als beroepskracht ervaring hebben in het omgaan met kinderen en leren.

Ervaringen van een ouder van een deelnemer: “Onze dochter heeft veel aan de ‘Ik leer leren’ training gehad; het blijkt dat samenvattingen maken voor haar helemaal niet goed werkt. Wat zijn we blij met de tips over de mind map. Ook zoekt ze nu regelmatig filmpjes op en zo leert ze veel makkelijker!”

Ervaringen van een deelnemer: “Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestrest en heb ik tijd over voor andere dingen.”

Voor aanmelding of voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@docopleidingen.com

Kijk voor meer informatie ook op www.ikleerleren.nl.