MBA Moderne Bedrijfs-administratie – Module Belastingwetgeving

Doelgroep: Financieel-economische specialisatie

Heeft u gevoel voor cijfers en gaat uw belangstelling uit naar het financieel-economische terrein? Met het MBA kunt u zelfstandig een functie uitvoeren in de financieel-administratieve sector:

Moderne Bedrijfsadministratie  (MBA)

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie, kortweg MBA genoemd, is een voortgezette opleiding op HBO niveau voor studenten die zich (verder) willen bekwamen in het zelfstandig uitvoeren van administratieve en financiële werkzaamheden. Zowel profit als non-profit organisaties hebben behoefte aan personeel met een gedegen boekhoudkundige kennis en ook inzicht toont in bedrijfseconomische vraagstukken, statische gegevens en budgettering.

De 4 modules omvatten:

Kostencalculatie Lesgeld: Afl 2,195 Lesmateriaal: Awg. 250
Bedrijfsadministratie Lesgeld: Afl 2,195 Lesmateriaal: Awg. 250
Financiering Lesgeld: Afl 2,195 Lesmateriaal: Awg. 250
Belastingwetgeving Lesgeld: Afl 2,195 Lesmateriaal: Awg. 125

Module Belastingwetgeving

De module Belastingwetgeving behandelt o.a. de uitleg van het wettelijk systeem van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en de heffingswetten loonbelasting, inkomstenbelasting onder het Nederlandse systeem met extra aandacht voor de belastingwetgeving van Land Aruba.

Studielast

Deze vergt naast de colleges ongeveer 4 studie-uren per vak per week ter voorbereiding van de lessen.

Examen

Voor elk onderdeel is er een doc Examen. Het MBA examen kan optioneel worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering, hoewel de module Belastingwetgeving bij doc Opleidingen meer gericht is op de lokale situatie en daardoor niet aansluit op de Associatie examens, waar de toetsen gebaseerd zijn op het Nederlandse belastingsysteem.

De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursusprijs, en elk vak wordt afzonderlijk geëxamineerd.